mandag 16. september 2013

Helt på bærtur!

Ja, det tok litt tid før jeg kom meg på plass igjen. Siden sist har jeg fullført et semester på medisin og brukt sommeren på å jobbe. Nå som det går mot innetider klør det i fingrene etter å starte diverse kreative prosjekter, og nå har jeg bestemt meg for å sette av tid til ulike kreative pusterom.

I hagen har vi masse mirabella trær, "mini-plommer" vil jeg kalle det. Disse er veldig gode i marmelade.

 Først ble de høstet og steinen fjernet. Jeg elsker blandingen av fargene fra de ulike trærne.
 Mirabellaene ble lagt i en dyp langpanne og dekket med sukker. Jeg har ca. 3,5 kg mirabella og 1,5 kg sukker. Det ser ut som at det er veldig mye sukker, men det trengs, marmeladen blir ellers veldig bitter.
Sett stekeovnen på 150 grader med varmluft. Rør rundt i blandingen en gang i blant. Det er utrolig mye vann i mirabellaene, så det tar noen timer før konsistensen blir tjukk.
 Når du har fått ønsket konsistens helles marmeladen over på sterile glass og avkjøles.
Veldig deilig på brødskiva, i grøten og sikkert mange andre ting jeg ikke har prøvd ;)

1 kommentar:

  1. Mmmm... så godt ut. Kan tenke meg at det smaker veldig godt på nybakt grovbrød. :)

    Veldig hyggelig å se deg på bloggen igjen.

    SvarSlett