Chai-sirup


En dag jeg skulle reise til Norge oppdaget jeg Chai-chino på Baresso. Deilig chai-te i steamet melk. Gleden var stor da jeg oppdaget en oppskrift på egen chai-sirup. Den måtte selvfølgelig prøves.

 
Ingredienser:
1 liter vann
200g mørk muscovadosukker
5 hele kanelstenger
1/4 muskatnøtt
10 hele nellikker
10 hele allehånde
10 hele kardemommekapsler
5 hele stjerneanis
2 ss nøytral te

Bland vann og sukker i en gryte. Varm opp til sukkeret er løst fullstendig opp i vannet før krydderet tilsettes.



Kok opp blandingen og la den simre under omrøring til den før tykkelsen du vil ha. Tilsett teen og la den trekke i 5-6 min før blandingen siles og helles på beholder.
I følge oppskriften kan en tynn sirup holde seg i maks 3 uker i kjøleskap mens en tykk sirup kan holde seg i mange måneder, og den trenger ikke stå i kjøleskap.

Varm opp melk og tilsett et par skjeer sirup og nyt.


A (:

Kommentarer

  1. Så hyggelig å se deg på bloggen igjen. Begynner å bli en stund siden sist.

    Dette så spennende ut. Hadde vært veldig gøy å få smake om du tok med en liten smaksprøve når du kommer opp til Norge i helgen. :0) Klem

    SvarSlett

Legg inn en kommentar